Od svog osnivanja 2003. godine fabrika za proizvodnju ulja i maziva VISKOL 2003 DOO razvila se sa željom da se domaćim potrošačima ponudi kvalitetno ulje.lntenzivna poslovno-tehnička saradnja sa brojnim potrošačima, poštovanje pojedinačnih zahteva, a istovremeno vodeći računa o najnovijim svetskim specifikacijama kvaliteta, rezultirala je da današnja proizvodnja i asortiman VISKOL 2003 DOO može da se poredi sa vrhunskim svetskim proizvodačima.
Dinamičan razvoj omogućio је da se u kratkom vremenskom intervalu osvoji široka paleta proizvoda.
Proizvodni program obuhvata motorna i industrijska ulja. Proizvodni proces se vodi po strogim kriterijumima počev od izbora prve klase baznih ulја i aditiva najpoznatijih svetskih proizvodača, preko kontrole u sopstvenoj laboratoriji do primene.

Tehnička služba stoji na raspolaganju potrošačima koja će u svakom pojedinačnom slučaju pružiti tehnički servis, laboratorijsko ispitivanje i preporuke za korišćenje. Sajt koji je pred vama sadrži osnovne podatke o proizvodima svrstane prema primeni: ulја i tečnosti za motoreulја za menjače i diferencijaleulја za poljoprivrednu mehanizacijuulја za industriju i ostale prateće proizvode. Na kraju su korisne informacije koje olakšavaju razumevanje pomenutih pojmova i adekvatan izbor maziva. U katalogu su dati osnovni podaci o svim proizvodima, tipične fizičko-hemijske karakteristike, kao i specifikacije koje zadovoljavaju.